Haara nüüd korv kätte ja mine metsa, sest patt on jätta kauneid hõrgutisi metsa alla ussitama. Ja meil on varuks mõned näpunäited :)
- Valmista seeneroog ainult sulle tuttavast seeneliigist, samas ära karda kasutada uusi liike, võimalusel konsulteeri teadjaga ja võrdle hoolikalt saaki seenemääraja kaudu.
- Seenepraadi on õige teha korraga ühest liigist, siis õpib tundma konkreetse seene maitset.
- Puravikke ära teiste seentega koos prae, sest nad muudavad prae limaseks.
- Maitseainetega liialdada pole vaja. Kui oled algaja, kasuta ainult sibulat, (mere)soola, purustatud musta pipart ja tilli.
- Parim garneering on värske koortega keedetud kartul.
- Alternatiivina kupatamisele proovi leotamist. Riisikate kirbe piim eraldub ööpäevase ja rohke veega leotuse teel. Soovi korral vaheta vett ja sega aeg-ajalt. Sellisel meetodil säilitab riisikas oma tugeva struktuuri, värvi ja ainuomase maitse.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar