pühapäev, 28. august 2011

Käes on seeneaeg!

Haara nüüd korv kätte ja mine metsa, sest patt on jätta kauneid hõrgutisi metsa alla ussitama. Ja meil on varuks mõned näpunäited :)

- Valmista seeneroog ainult sulle tuttavast seeneliigist, samas ära karda kasutada uusi liike, võimalusel konsulteeri teadjaga ja võrdle hoolikalt saaki seenemääraja kaudu.

- Seenepraadi on õige teha korraga ühest liigist, siis õpib tundma konkreetse seene maitset.

- Puravikke ära teiste seentega koos prae, sest nad muudavad prae limaseks.

- Maitseainetega liialdada pole vaja. Kui oled algaja, kasuta ainult sibulat, (mere)soola, purustatud musta pipart ja tilli.

- Parim garneering on värske koortega keedetud kartul.

- Alternatiivina kupatamisele proovi leotamist. Riisikate kirbe piim eraldub ööpäevase ja rohke veega leotuse teel. Soovi korral vaheta vett ja sega aeg-ajalt. Sellisel meetodil säilitab riisikas oma tugeva struktuuri, värvi ja ainuomase maitse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar