neljapäev, 21. oktoober 2010

Nuudlimuffinid

Nuudlimuffinite jaoks sain inspiratsiooni Lia Virkuse ja Maire Suitsu raamatust "Muffinid". Kahjuks pole aga ükski soolane muffin ei sellest ega "Muffinid 2" raamatust minul ega mu tuttavatel õnnestunud, ikka jääb kakuke liiga tihke või domineerib jahu maitse või on veel mingi muu häda. Seetõttu ei saa ma oma nuudlimuffineid uhke nimega "timbaalideks" kutsuda, sest vajadus külalistele midagi huvitavat pakkuda ja liiga suur kogus keedetud nuudleid tingis hoopis järgmise retsepti:

Vaja läheb:

6 dl keedetud nuudleid
Ökopuljongipulbrit
2 dl peenelt riivitud parmesani juustu
4 dl riivitud nn tavalist juustu
1 potike värsket tüümiani
100 g lehttainast
4 dl sinki
1 muna
3 dl piima
Õli
Võid
1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
2/3 tl soola

Tee nii:

Keeda nuudlid ökopuljongipulbriga valmis, nõruta ning sega vähese õliga, et nuudlid kokku ei kleebiks. Haki sink ja värske tüümian ning lisa riivitud juustud. Määri muffinipannipesad võiga ning vooderda need õhukeste ümmarguste lehttainast vormitud ketastega. Pane nuudlisegu pesadesse. Sega muna piima, muskaatpähkli ja soolaga. Vala piimasegu nuudlisegu peale, kuid umbes poole segu ulatuses, nuudlid ei tohi piimas "ujuda". Küpseta 200kraadises ahjus ca 20-25 minutit. Lase nuudlimuffinitel ca 5 minutit pannil ja ca 15 minutit enne serveerimist tahkuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar