laupäev, 16. oktoober 2010

Ahju-merevaigusaiad

Kui kapis leidub leiba või saia, merevaiku, liha, värsket tüümiani ja paprikat, saab ahjus valmistada suupisted, mis valmivad kiirelt ja pakkuvad külalistele maitseüllatust.

Vaja läheb:

pool pätsi viilutatud leiba või saia
1 paprika (minu lemmik on oranzh)
1 tops naturaalset merevaiku
värsket tüümiani (hädapärast kõlbab ka kuivatatud)
ca 200 g praetud (hakk)liha
võid või margariini

Tee nii:

Viiluta paprika väikesteks tükkideks ja sega koos maitsestatud hakkliha või praetud lihatükkide, merevaigu ja tüümianiga. Määri saia- või leivaviilud pealtpoolt või või margariiniga ning aseta segu ca 1 cm kuhjana peale. Enne küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile asetamist niisuta kergelt saia-või leivaviilu alumist poolt. Küpseta 200kraadises ahjus 5-7 minutit. Serveeri soojalt.

Hea teada:

Kuna segu on veidi raske leiva-või saiaviilule määrida, siis soovitav on viilud eelnevalt poolitada. Näevad kenamad välja ja on lihtsam ka süüa :-)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar