Seeneaeg on alanud!
Siinne kirjutis juhib tähelepanu mõnedele olulistele asjadele, enne kui hakkad seentega köögis midagi ette võtma.
1. Seen on alati maitsvam noore ja värskena. Loobu vanade seente korjamisest.
2. Loobu kupatamisest, kui see ei ole just möödapääsmatu.
3. Asenda riisikate puhul kupatamine leotamisega harilikus külmas vees. Võid vahetada ka vett. Siis säilitab seen oma värvi ja viljakeha värskuse ja struktuuri.
4. Marineerides seeni, lisa puhastatud ja kuivad seened otse marinaadipotti ja kuumuta kuni keemiseni või pisut üle selle. Siis pane seened purki.
5. Leotamist mittevajavate seente puhul ära pese neid veega, vaid püüa puhastada kuivalt. Seenel on omadus imada endasse vett, mis hakkab praadimisel segama.
6. Püüa säilitada seene looduslikke maitseomadusi ja väldi liigset maitsestamist. Püüa valmistada seeneroog ühest seeneliigist. Ära karda eksperimenteerida. Leia enda jaoks uusi liike, nii rikastad oma toidulauda.
teisipäev, 31. august 2010
Nõuandeid seenetoidu valmistamiseks
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar