Kevad oma tärkamistes ja kiiretes arengutes toob iga päev meile juurde midagi uut ja maitsvat. On rumalus astuda mööda värskest looduse annist ning selle asemel osta mõne marketi riiulilt keemilisi maitsetaimi, köögi- ja puuviljadest rääkimata. Olen proovinud maitseaineid potis - maitset pole, sest taim pole saanud päikest! Kunstlik valgus pole suuteline asendama päikest.
Mis on praegu, maikuu keskpaigas, aktuaalne? Muidugi nurmenukulehed, karulauk, võilleõied, naadi noored kasvud. Eriline hõrgutis kasvab aga mere ääres - merikapsas. See taim on maitsev kevadel, kui lehed on alles noored ja veidi lillakad. Suvepoole muutuvad lehed ja rootsud puisemaks ja lisandub veidi mõrkjas maitse.
Ja siit üks mõnus värske salati retsept.
Vaja läheb:
Merikapsas
Karulauk
Rabarber
Võililleõite kollane osa
Mesi
Oliiviõli
Valmistamine:
Haki merikapsas, rabarber ja karulauk, võilleõitelt eralda roheline osa. Sega need omavahel. Sega oliivõli meega ja lisa hakitud materjalile. Serveeri kohe.
reede, 21. mai 2010
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar